Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat : 10 yılda kapasiteyi ikiye katlamayı hedefliyoruz.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr.Ahmet BOLAT’ın ünlü sunucu Richard Quest ile yaptığı röportaj, CNN International’da yayınlandı.
Ahmet Bolat “On yıl içinde kapasiteyi ikiye katlayabileceğimize inanıyoruz. Bu benim vizyonum.” dedi.
Türk Hava Yolları Başkanı Ahmet Bolat, daha fazla uçak ve kapasite planları başta olmak üzere havayolunun geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ahmet Bolat, mevcut uçak sıkıntısından ve Türk Hava Yolları‘nın kargo yatırımlarında da bahsetti.
Ahmet Bolat; “Ben gerçekten transit yolcuların peşinde değilim.
Transit yolcular Türkiye’ye 100 dolar getiriyor. Türkiye’ye gelen noktadan noktaya yolcular ise binlerce dolar getiriyor. Ben sadece göreceli miktarlardan bahsediyorum. Bu yolcu, sağlık hizmetleri veya golf turizmi için geliyorsa ekonomiye katkısı ise 3000 dolara çıkıyor. 3000’in peşindeyim, 100 doların değil. Elbette transit yolcular için her zaman koltuk olacak.”
Ahmet Bolat; “Şu anda bir kapasite sorunumuz var. Şu anda yeterli uçağımız yok. Daha fazla uçak arayışındayız. Kapasite arzu ettiğimiz düzeyde olmayınca mevcut kapasiteyi en yüksek değerden satmak zorundayız. Transit yolcular için her zaman koltuklarımız olacaktır, İnsanları birbirine bağlamayı seviyoruz. Bu bizim gücümüze güç katıyor. Biliyorsunuz transit yolcular için İstanbul’da 1 gün konaklama önerimiz var. Bağlantılı yolculara bir gün İstanbul’da geçirin,otelinizi sağlayalım, yemeğinizi sağlayalım. İstanbul’u görün, gezin ve uçuşunuzu direkt uçuş olarak yapın, diyoruz”
“Bu sayede Richard, bu yıl Türkiye’yi 1 milyon Amerikalı ziyaret etti. Hedefimiz bunu ikiye katlamak. Türk Hava Yolları olarak bu yıl Türkiye ekonomisine 40 milyon dolar kazandıracağız.”
“Ayrıca Türk Hava Yolları’nda çalışan 75.000 çalışanımız var. Türk havayolları, Türk ihracatında ve Türk ekonomisinde büyük bir parametredir. “
Ahmet BOLAT ve sunucu Richard Quest birlikte Smartist kargo ve ekipman kontrol alanlarını, tehlikeli madde, özel kargo ve transit kargo alanlarını gezdiler.
Sunucu Richard Quest, pandemi sırasında hava kargonun bir çok havayolunu kurtardığını hatırlattı.
Ahmet BOLAT, Smartist hakkında şunları söyledi; “Bu tesis beş yıl önce, yeni havalimanı ile birlikte tasarlandı ve inşa edilmeye başlandı. Bu yıl hizmete girdi. Demek istediğim, Türk Hava Yolları zaten hazırdı.”
Sunucu Richard Quest, hava kargodaki rekabetçiliği sorguladı. Emirates, Katar, THY ve Avrupa’nın üç büyüğü hepsi kargo yapıyor. Ciddi bir mücadele var. Bu mücadeledeki en önemli kıstas fiyat mıdır? bağlantı mıdır ne önemlidir diye sordu.
Ahmet BOLAT; “Tabii ki fiyat her zaman bir kıstastır, hem fiyat hem de kalite önemli. Ayrıca servis çeşitliliği sunuyoruz, ilaç, değerli kargo gibi katma değeri yüksek servislerimiz var.”
“Türk Hava Yolları bulunduğu lokasyonda kapasitesini on yılda ikiye katlayabileceğine inanıyorum. Bu benim vizyonum aslında.”
Sunucu “En büyük rakibiniz hangi havayolu? Sizi en fazla kaygılandıran rakip kim? diye sordu.
Ahmet BOLAT;” Aslında havayollarını rakip olarak adlandırmıyoruz. Bazıları ile ortak uçuş anlaşmalarıyla işbirliği yapıyoruz. Bu nedenle hükümet bize fikriniz nedir diye sorduğunda, onlara şunu söyledim: Bu havayolları , Türkiye’ye yolcu taşıdıkları, İzmir’e , Trabzon’a , Antalya’ya, Ankara’ya turist getirdikleri sürece memnuniyetle karşılarız. Ama sadece bizim transit yolcularımız için gelecek olurlarsa bu konu üzerinde tartışmamız gerekir. Nasıl işbirliği yapabileceğimizi konuşuyoruz zaten.”
” Şimdi işbirliği zamanı.”
[via aeroportist]