1. Anasayfa
  2. İstanbul Sabiha Gökçen

“Sabiha Gökçen Havalimanı 4 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satılıyor” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

“Sabiha Gökçen Havalimanı 4 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satılıyor” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.
0

“Sabiha Gökçen Havalimanı 4 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satılıyor” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğu bilgisine eriştik. Bilindiği üzere Malaysia Havalimanları Grubu (MAHB), Sabiha Gökçen Havalimanı’nın %100 hissedarı konumunda. Sabiha Gökçen’in de dahil olduğu toplamda 39 havalimanını işleten MAHB’ın halka açık hisselerinin bir kısmı için yapılan bir teklif söz konusu ancak burada Sabiha Gökçen Havalimanı’na dair bir teklif veya satış durumu bulunmamaktadır.

Haber üzerine ayrıca Sabiha Gökçen Yönetimi tarafından altta yer alan kamuoyu duyurusu yayınlandı.

“Bazı medya kuruluşlarında İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG)’nın “satıldığına” ilişkin yayınlanan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği doğmuştur. Khazanah Nasional Berhad (KNB) liderliğinde oluşturulan bir konsorsiyumun işletmecimiz Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)’ın hissedarlığıyla ile ilgili yaptığı teklif, bazı basın organlarında “Sabiha Gökçen Havalimanı 4 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satılıyor” şeklinde haberleştirilip servis edilmiştir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberin konusunu kamuoyunun doğru bilgilenmesi için kısaca özetlemek gerekirse;
Gateway Development Alliance (GDA) konsorsiyumu, %100 hissedarımız olan Malaysia Airports Holdings Berhad’ın (MAHB) satın alınması için bir teklif sunmuştur. Bu konsorsiyum, mevcutta MAHB grubunun ana hissedarı olan Khazanah Nasional Berhad (KNB) liderliğinde oluşturulan bir yatırımcı grubudur. GDA’nın teklifine göre, mevcutta MAHB’ın yaklaşık %40 hissesine sahip olan EPF ve Khazanah şirketleri, bu işlem sonrasında hisse oranını 70%’e çıkacak olup, geriye kalan %30’luk MAHB hissesi ise Abu Dhabi Yatırım Kurumu ve Global Infrastructure Partners (GIP) tarafından paylaşılacaktır.
Paylaştığımız detayda da görüleceği üzere; söz konusu teklif, MAHB’ın halka açık hisseleri ile ilgili olup İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda operasyonel veya yönetsel herhangi bir değişikliğe sebep olmayacak niteliktedir.
Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam etmektedir.

Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.”
***
ISG HAKKINDA
İstanbul’un Asya Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye’nin en yoğun ikinci havalimanıdır. 1 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Limak-GMR-Malaysia Airports ortaklığında kurulan İSG, 23 Ekim 2014 itibarıyla yüzde yüz Malezya Havalimanları tarafından işletilmektedir. Yolcu rakamlarında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı, 41 milyon yolcu kapasitesiyle 54 ülkede 124 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 164 destinasyona hizmet vermektedir.

MALEZYA HAVALİMANLARI HOLDİNG HAKKINDA
1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad, halen 5’i uluslararası olmak üzere 39 havalimanı işletmesini yürütmekte, bir milyon ton kargonun naklinde, 44 milyon yolcuya ve 47 havayoluna, 100’den fazla bağlantı imkânı sunmakta ve hizmet etmektedir. Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından işletilmekte olan Kuala Lumpur Havalimanı açıldığı yıl olan 1998’den beri her yıl dünyanın en iyi 10 havalimanından biri olmuş ve aynı zamanda kendi kategorisinde (25 milyon yolcu) 2005-2006 yıllarında iki yıl üst üste “Dünyanın En İyi Havalimanı” ödülünü almıştır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 3
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir