1. Anasayfa
  2. Best of HSM

WizzAir, HavaSosyalMedya’nın Sorularını Yanıtladı

WizzAir, HavaSosyalMedya’nın Sorularını Yanıtladı
0

Avrupa’nın filo bakımından en büyük üçüncü düşük maliyetli havayolu şirketi WizzAir, geçtiğimiz yıl itibariyle 4 farklı ülkeden de Türkiye’ye uçuşlara başlamıştı.

Havayolunun kurumsal iletişim müdürü Zsuzsa Trubek, sorularımızı yanıtladı.

 

1. Wizz Air, sadece Avrupa’da değil, Orta Doğu ve Kafkaslar bölgesinde de oldukça dikkat çeken bir havayolu şirketi olarak öne çıkıyor. Havayolunun kısa vadede gelecekteki hedefleri nelerdir? Bu hedefler doğrultusunda hangi adımları atmayı planlıyorsunuz?

“Şu an en büyük hedefimiz WIZZ 500’e ulaşmak, yani 2030 yılına kadar filomuzda 500 uçağa sahip olmak. 2030’a sadece altı yıl kaldı, dolayısıyla bu kilometre taşına ulaşabilmemiz için hızla büyümeye devam etmemiz gerekiyor. Ancak yeni fırsatları keşfetmeye ve yeni pazarların kilidini açmaya devam ederek sürekli büyüdüğümüz için bunu başaracağımızdan eminiz; bu bizim DNA’mızda var.”

 

2. Geçtiğimiz yıl itibarıyla Türkiye’ye kapsamlı bir uçuş ağını başlattınız. Özellikle İstanbul Havalimanı gibi bayrak taşıyıcı havayollarının yoğun uçuş yaptığı bir havalimanına uçuyorsunuz. Türkiye’ye uçuşlara talep nasıl? Yolcu sayılarıyla ilgili sayısal verileri paylaşabilir misiniz?

“Performansımızdan memnunuz, Türkiye’ye uçuşlara yönelik talebin arttığını görüyoruz ve öngörülebilir gelecekte sürdürülebilir bir temelde daha fazla büyümek için çabalıyoruz.”

 

3. Wizz Air, İngiltere’nin yanı sıra Macaristan, BAE ve Romanya’dan da Türkiye’ye uçuş gerçekleştiriyor. Bu destinasyonlardan uçuşlar beklentilerinizi karşılıyor mu? Uzun vadede bu ülkelerden yeni destinasyonlar ve frekans artışları görebilir miyiz?

“Bahsedilen tüm pazarlardan giderek daha fazla yolcumuzun Türkiye’ye seyahat etmek istediğini görmek oldukça memnuniyet verici. Talep gerçekten artıyor, Türkiye bizim için önemli bir pazar ve her sezon daha fazla kapasite ekleyerek bunu güçlendiriyoruz.”

 

4. Wizz Air, Türkiye’den bazı destinasyonlara yapılan uçuşlarda tek seçenek. Wizz Air Türkiye’deki havayollarını artırmayı veya onlarla rekabet etmeyi planlıyor mu?

“Amacımız Türkiye’de mutlaka kapasite katarak büyümek.”

 

5. Wizz Air’in uzun vadede Türkiye’de bir şirket ve merkez kurma planı var mı? Bu konuyla ilgili çalışmalar var mı?

“Her zaman olduğu gibi Wizz Air’de daha fazla büyüme potansiyeli söz konusu olduğunda tüm seçeneklerimizi her zaman değerlendirmeye devam ediyoruz.”

 

6. 2023 yılında Türkiye’ye kaç yolcu taşıdınız?Doluluk oranları nedir? 2024 için hedefiniz nedir?

“2023’te 900 bine yakın koltuk satışımız vardı; bu yıl neredeyse aynı sayıda koltuğu sadece yaz sezonu için sunacağız, bu da büyüme hızımızı mükemmel bir şekilde vurguluyor. Bu yıl bir milyonun üzerinde koltuk sunuyoruz ve teklifimizi 2024 yazıyla 2023 yazını karşılaştırarak üçüncü sıraya çıkarıyoruz.”

 

7. BAE üzerinden Türkiye’ye yeni destinasyonların açılması bekleniyor mu? Bu konuda planlarınız neler?

“Her zaman noktadan noktaya uçuyoruz ve aktarmalı uçuş sunmuyoruz ama doğal olarak Türk yolcularımızı BAE’den gelen kapsamlı teklifimizi incelemeye davet ediyoruz ve onları buradan uçuşlarımızda da memnuniyetle karşılıyoruz.”

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 4
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 2
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir