Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, “Atatürk Havalimanı kuzey güney pistlerinin olduğu bölge bundan böyle milletimize başka bir şekilde, Millet Bahçesi’yle hizmet edecek. Doğu batı pisti acil durumlarda kullanılmak üzere açık tutulacak. Atatürk Havalimanı, milletin kalmaya devam edecek, bu kadar açık, bu kadar net.” denildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada Atatürk Havalimanı’nın tamamen kaldırılmayacağı, doğu-batı pistlerinin acil durumlar için kullanılmaya devam edileceği bildirildi.
Açıklamada, “Türkiye’ye havacılık sektöründe büyük hizmetler sunarak kapasitesini doldurmuş; şimdi de İstanbul’a ihtiyaç duyduğu yeşil alanları sunarak milletin hizmetinde kalmaya devam edecek Atatürk Havalimanı ile ilgili kamuoyuna söylenen yalanları bir kez daha düzeltme görevi, milletimizden aldığımız onayla yeni Türkiye’yi inşa eden bizlere düşmektedir. İlk hali 1912 yılında inşa edilen, 1953 yılında günümüzdeki havalimanları fonksiyonları ile kullanılmaya başlayan Atatürk Havalimanı, 4 milyonluk nüfus yoğunluğunun olduğu yoğun yerleşim yerlerinin tam ortasında kalmış. Konumu ve çevresindeki yoğun yerleşim nedeniyle kullanım kapasitesini artırılamamış. Günlük bin 100 uçağa varan hava trafiği nedeniyle kapasitesinin kaldıramayacağı bir noktaya ulaşmış. Kapasite aşımı nedeniyle uçakların inişi öncesinde havada saatlere varan turlar atmasına yol açan yoğunluğa sahip. Havadaki yoğunluğun yerdeki hareketliliğe de yansıdığı, böylece zaman, yakıt kayıpları artan biçimde yerde de devam eden, şehrin araç trafik yoğunluğunu ciddi biçimde etkileyen, yüksek karbon salınımı ve gürültü nedeniyle çevreye olumsuz etkileri üst düzeyde olan bir havalimanına dönüşmüştü” ifadeleri kullanıldı