1. Anasayfa
  2. Türk Hava Yolları

Mil Kazanımlarında Hata Yaşanabilir mi?

Mil Kazanımlarında Hata Yaşanabilir mi?
0

Mil Kazanımlarında Hata Yaşanabilir mi?

Türk Hava Yolları mil programı Miles&Smiles sayesinde yolcular uçtukça mil kazanma şansına sahip oluyorlar. Mil kazanmak için de çeşitli yöntemler ve kurallar var. Örneğin uçuşlarda mil kazanımı uçuşun rotasına gore değil, biletin sınıfına göre belli olur. Aynı rotada farklı iki yolcu bilet sınıfları farklı olduğu için farklı mil kazanabilir. Bilet alımlarında da bu sınıflar ve kurallar görülebilmektedir.

Bir HSM üyemizin başına gelen olayda uçuş sonrasında üyemiz satın aldığı sınıftan değil bir alt sınıftan mil kazanımı sağladı. Beklediği mil miktarı 5500 civarı iken 2400 civarı mil kazanan yolcu duruu farkedip şirket ile temas kurdu. Şirket gerekli düzenlemeyi yaptı. (Bu arada THY sitesinde hangi sınıfın hangi uçuşta hangi tarihte kaç mil vereceğini hesaplayan bir sistem de bulunuyor)

Bir örnek tablo ile durumu detaylandıralım.
Örneğin İstanbul – Chicago için bilet almak üzere THY sistemine girdiğimizde farklı fiyatlarda farklı mil kazanımı ve farklı imkanların(iptal, iade vb) olduğunu gördük. Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi V ve Q sınıflarının verdiği mil miktarı arasında yaklaşık iki katı fark var. Kimi yolcu daha fazla mil kazanmak ve esnek kuralların olduğu paketi seçerek daha yüksek ödeme yapabiliyor.

Beklediğinizden daha az mil kazandığınız oldu mu?

#reklam
⚠️Marka adı geçtiği veya kampanya olduğu için reklam.[Havacılık sektöründeki haberlere ve gelişmelere yer verdiğimiz için bu aslında bizim için bir haber]

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir