1. Anasayfa
  2. Haberler

Southwest yüzlerce uçuşunu iptal etti

Southwest yüzlerce uçuşunu iptal etti
0

Southwest Airlines, ABD genelinde Noel seyahat planlarını altüst eden büyük kış fırtınasının ardından Salı günü yine binlerce uçuşu iptal etti ve federal hükümet, şirketin neden diğer taşıyıcıların bu kadar gerisinde kaldığını araştıracağını belirtti.

Çoğu ABD havayolu şirketinin fırtınadan kurtulmasından bir gün sonra Southwest, öğleden geceye kadar Doğu Yakası’nda yaklaşık 2.600 uçuşu daha iptal etti. Bu uçuşlar Salı günü ülke çapında iptal edilen 3.000 seferin %80’inden fazlasını oluşturdu.

Ve kaosun devam edeceği kesin görünüyor. Havayolu şirketi ayrıca Çarşamba günü için 2.500 ve Perşembe günü için de yaklaşık 1.400 uçuşu iptal ederek karmaşık programını yeniden düzene almaya çalıştı.

Southwest’in önemli operasyonlarının bulunduğu havalimanlarında, müşteriler başka bir uçuşta yer bulabilmek umuduyla uzun kuyruklar oluşturdu.
Bazıları varış noktalarına daha çabuk ulaşmak için araba kiralamaya çalıştı. Diğerleri, yerde yatacak yer buldu. Bagajlar büyük yığınlar halinde yığıldı.

Şirket Salı günü öğleden sonra herhangi bir güncelleme yapmadı. Web sitesi, müşterilere uçuşları değiştirme veya iptal etme şansı verirken, telefon sisteminin “yüksek talep nedeniyle çok meşgul” olduğu uyarısında bulundu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir