1. Anasayfa
  2. Yabancı Havayolları

A220’de yere indirme kararı – AirBaltic

A220’de yere indirme kararı – AirBaltic
0

A220’de yere indirme kararı

A220 operatörlerinden AirBaltic, 6 adet A220’sini, yedek parça sıkıntısı kaynaklı olarak yere indirdi

Litvanya merkezli ve 36 adet A220’si bulunan şirket, tüm uçakları yere indirmediğini, bir kısımla ilgili olduğunu belirtti.

CEO Martin Gauss, uçakların küresel tedarik zinciri sorunu kaynaklı olarak yedek parça sıkıntısına girdiğini ve 6 adedinin yere indiğini açıkladı.

Fransız havacılık şirketi Safran, 2022 ilk yarısındaki toplanmanın havacılık için iyi fakat bunun yedek parçaya talebi arttıracağına da bir işaret olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında “küresel tedarik zincirinin tam bu noktada bir engel oluşturduğunu” dile getirdi.

AirBaltic bu süreçte filoda zayıflama yaşamamak için, diğer şirketlerden personelli kiralama (wet lease) yaptığını belirtti. Uçaklar arasında Ukraynalı bayrak taşıyıcı Ukrayna Uluslararası Havayolu UIA da mevcut

Sıkıntıların aslında bir zincir olduğunu ifade eden AirBaltic tarafı, Avrupa’daki personel sıkıntılarının bu zincire bir halka olduğunu ifade etti
Gauss, Avrupa sahasında uçarken zamanında uçup, hedef meydandaki personel yetersizliği kaynaklı eve dönmekte gecikme yaşadıklarını dile getirdi. Ayrıca sıkıntıların yakında bitebileceğini ifade eden Gauss, yaz bittiğinde ve kış sezonu için uçuşlar azalmaya başladığında Avrupa’daki yönetimin sakinleşeceğini belirtti.

[via aerotime aero]

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir