1. Anasayfa
  2. HSM

THY’DE HEDEF RİO VE MONTEVİDEO

THY’DE HEDEF RİO VE MONTEVİDEO
0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguay ve Brezilya’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Uruguay’a uçan Çavuşoğlu, başkent Montevideo’da Türk Büyükelçiliği’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bölge ülkeleri ile Türkiye’nin ilişkilerinin geliştiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Latin Amerika ülkelerinin, Ankara’daki büyükelçilik sayısı da aynı dönemde 6’dan 16’ya çıktı. Uruguay’ın Ankara Büyükelçiliğiyle beraber 17’ye çıkacak. Büyükelçiliklerimizin açılışıyla birlikte karşılıklı ticaretimiz, her alanda iş birliğimiz artıyor. Türk Hava Yollarının (THY) seferlerinin destinasyon sayısı da artıyor. Bugün THY’nin Montevideo’ya uçma planı hakkında da görüş alışverişinde bulunduk.”

Çavuşoğlu’nun Latin Amerika’daki ikinci ziyareti ise Brezilya oldu. Çavuşoğlu, başkent Brazilya’da Brezilyalı mevkidaşı Alberto Franco França ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ve birtakım anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’den Brezilya’ya turist gitmesini desteklediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Türk Hava Yolları’nın (THY) Sao Paulo uçuşları önemli bir teşviktir. THY şimdi Rio de Janeiro’ya da uçmayı planlıyor. Dolayısıyla bu uçuşlarla beraber karşılıklı turist sayısını da artırabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://haber.aero/

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir