1. Anasayfa
  2. Boeing

Eylül 2024’te Başlayan 37 Günlük Boeing Grevi, Geçici Anlaşma ile Sona Erebilir

Eylül 2024’te Başlayan 37 Günlük Boeing Grevi, Geçici Anlaşma ile Sona Erebilir
0

Eylül 2024’te başlayan ve 37 gün süren Boeing çalışanlarının grevi, sendika ve şirket arasında varılan geçici bir anlaşma ile sona erebilir. Greve katılan 30.000’den fazla işçiyi temsil eden sendika, dört yıl içinde ücretlerin %35 artırılması, emeklilik maaşlarının iyileştirilmesi ve 7.000 dolarlık ikramiye ödenmesi konularında Boeing ile uzlaştı. Bu hafta teklif, sendika üyelerinin onayına sunulacak.

Grev, 737 MAX, 767 ve 777 gibi önemli uçak modellerinin üretiminin durmasına yol açtı. Anlaşma sağlanmadan önce, birçok müzakere turu yapılmasına rağmen, taraflar uzlaşmakta zorlandı. Biden yönetiminin devreye girmesiyle Çalışma Bakanı Julie Su, Seattle’daki görüşmelere kolaylaştırıcı olarak katıldı.

Önerinin hayata geçebilmesi için 23 Ekim Çarşamba günü yapılacak oylamada sendika üyelerinin onayı gerekiyor. Sendika, teklifin kabul edilmesini veya reddedilmesini önermedi, ancak üyelerin teklifi dikkatle değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Grev, Boeing tedarikçilerinden Spirit AeroSystems gibi firmalar üzerinde olumsuz etki yarattı. Boeing’in mali kayıplarının günlük 50 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor; bu durum, 737 MAX, 787 Dreamliner ve yeni 777X ile ilgili krizlerin ardından şirketin zaten zor olan mali durumunu daha da kötüleştiriyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir