1. Anasayfa
  2. Hava Yolları

THY ve Pegasus İçin Üretilen Airbus A321neo Uçakları Testlere Başladı

THY ve Pegasus İçin Üretilen Airbus A321neo Uçakları Testlere Başladı
0

Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları için üretimi Airbus’ın Hamburg tesislerinde tamamlanan TC-LPK ve TC-RFI tescilli Airbus A321neo tipi uçakların motor ve gövde montaj işlemleri tamamlanarak test faaliyetlerine başladı.

Uçakların test uçuşları sonrası müşteri kabul uçuşları başlayacak ve kısa süre içerisinde havayollarına teslimatı yapılacak.

Müşteri kabul uçuşu, bir hava aracının üretici veya bakım kuruluşu tarafından teslim edilmeden önce müşteriye (havayolu şirketi, askeri birim, vb.) sunulduğu son test uçuşudur. Bu uçuşun amacı, uçağın tüm sistemlerinin, performansının ve güvenlik özelliklerinin müşteri tarafından belirlenen gereksinimleri karşıladığını doğrulamaktır. Uçuş sırasında, müşteri temsilcileri ve uçuş ekibi, uçağın çalışma durumu, motor performansı, aviyonik sistemler, hidrolik ve elektrik sistemleri gibi unsurları test eder ve değerlendirir.

Bu uçuşun başarıyla tamamlanması, uçağın müşteriye resmen teslim edilmesinin ön koşuludur. Eğer herhangi bir sorun veya eksiklik tespit edilirse, uçağın üreticisi veya bakım sağlayıcısı gerekli düzeltmeleri yapar ve tekrar test uçuşu yapılabilir.

#reklam | marka adı geçtiği için

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir