1. Anasayfa
  2. Hava Yolları

Emirates Başkanı Sir Tim Clark, 777X Teslimatındaki Gecikmeler Nedeniyle Boeing’i Eleştirdi

Emirates Başkanı Sir Tim Clark, 777X Teslimatındaki Gecikmeler Nedeniyle Boeing’i Eleştirdi
0

Emirates’in Başkanı Sir Tim Clark, 777X (777-9) uçağının teslimatında yaşanan yeni gecikmeler nedeniyle Amerikan uçak devi Boeing’i sert bir şekilde eleştirdi ve şirketle “ciddi görüşmeler” yapılması gerektiğini söyledi.

Clark, “Boeing’in birden fazla sözleşme başarısızlığı nedeniyle Emirates, filo yenileme programlarımızda önemli ve son derece pahalı değişiklikler yapmak zorunda kaldı” dedi ve ekledi: ” Boeing’in teslimat süreleri konusunda nasıl anlamlı tahminler sunabileceğini anlamıyorum.”

Boeing Cuma günü, ilk yeni geniş gövdeli jet olan 777X’in (777-9) teslimatının, başlangıçta planlanandan beş yıldan fazla bir süre sonra, 2026’ya erteleneceğini duyurdu . Ancak 777X teslimatlarındaki gecikmeler yalnızca işçilerin grevinden kaynaklanmıyor. Uçağın geliştirilmesi ve test edilmesi süreci, hem teknik arızalar hem de 737 MAX kazalarından sonra sıkılaşan düzenleyici gereklilikler ve ayrıca uçağın sertifikasyonu aşamasında tespit edilen sorunlar nedeniyle karmaşık hale geldi.

Emirates, sipariş edilen toplam 255 Boeing 777X uçağıyla (hem 777-9 hem de 777-8) modelin en büyük müşterisi. 777X siparişlerinin neredeyse yarısı Emirates’ten geliyor.

Emirates, yaşanan sorunlar nedeniyle filosundaki mevcut uçakları emekli edemedi ve kabin içi değişiklikleri için program hazırladı. Bu havayoluna milyonlarca dolar kaybettirdu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir