1. Anasayfa
  2. Boeing

Boeing, Başarısızlık Riskiyle “Önemsiz” Kredi Notu Alabilir

Boeing, Başarısızlık Riskiyle “Önemsiz” Kredi Notu Alabilir
0

Amerikan iş dünyasının en başarısız şirketi olma riskiyle karşı karşıya olan Boeing’e, üç ana derecelendirme kuruluşundan ikisi (Fitch, S&P, Moody’s) “önemsiz” kredi notu vermeyi planlıyor. Bloomberg’in yazdığına göre, Boeing’in borçlarının büyüklüğü 52 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Daha önce bu alanda “şampiyon” olan Ford, S&P Global Ratings’ten Mart 2020’de 51,7 milyar dolar borçla “önemsiz” notu almıştı ve bu notunu Ekim 2023’e kadar korumuştu.

Bir şirketin çöp notu alması, tahvillerinin yatırım açısından tehlikeli kabul edildiği anlamına gelir, çünkü para kaybetme riski çok yüksektir. Ayrıca, şirket yalnızca yüksek faiz oranlarıyla borç alabilir – Bloomberg, bunun yıllık maliyetinin 100 milyon dolar artacağını tahmin ediyor.

Kredi notunun düşürülmesinin ana nedeni, Eylül ortasından beri devam eden işçi grevleri. Bu grevler nedeniyle Boeing, temmuz ve ağustos aylarında ayda 30 adet olan dar gövdeli uçak üretim hızını toparlayamıyor. Gereken üretim hızı ayda 38 uçakken, şu anda üretim tamamen durmuş durumda. S&P’nin tahminine göre, Boeing’in 2024 yılı zararının 10 milyar doları aşması bekleniyor ve bu durum ek finansman gerektirecek.

#reklam | marka adı geçtiği için

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir