1. Anasayfa
  2. KLM

KLM, 450 Milyon Euro Tasarruf Hedefiyle Maliyet Azaltma Programı Başlattı

KLM, 450 Milyon Euro Tasarruf Hedefiyle Maliyet Azaltma Programı Başlattı
0

Havayolu şirketi KLM, önümüzdeki yıllarda operasyonel sonuçlarını 450 milyon euro artırmayı hedefleyen kapsamlı bir maliyet azaltma programı başlattığını duyurdu. Program, iş verimliliğini artırmayı, süreçlerin otomasyonunu, genel giderlerin azaltılmasını ve bazı yatırımların ertelenmesini içermektedir.

Diğer havayolu şirketleri gibi KLM de yüksek maliyetler ve personel eksikliği nedeniyle pandemi sonrası kaybettiği kapasiteyi tam anlamıyla geri kazanmakta zorlanıyor. Ana hedeflerden biri, 2025 yılına kadar verimliliği %5 artırmak ve pilot eksikliği sorununu çözmek.

KLM ayrıca iptal edilen uçuş sayılarını azaltmak için mühendislik süreçlerini gözden geçiriyor. Mühendis eksikliği ve yedek parça problemleri nedeniyle oluşan bu iptaller, önlemler etkili olmazsa, şirketin teknik bakımın bir kısmını dış kaynaklara devretme olasılığını da gündeme getiriyor.

Planın bir diğer önemli noktası, uçak içi ikramların iyileştirilmesi ve uçak düzeninin optimize edilmesiyle gelirlerin artırılmasıdır. Bu iyileştirmelerin yılda yaklaşık 100 milyon euro ek kâr getirmesi bekleniyor.

KLM’nin Mali İşler Direktörü Bas Brouns, “Bu önlemler, gelirlerimizi artırmamıza ve maliyetlerimizi azaltmamıza yardımcı olacak. Bu sayede, filomuzu yenilemek ve müşteri hizmetlerini iyileştirmek için planlanan milyar euroluk yatırımları gerçekleştirme imkânı bulacağız” dedi.

KLM, sendikalar ve iş konseyi ile bu tedbirleri görüşerek, hedeflerinin uçuş ağı, yüksek müşteri hizmeti seviyesi ve mümkün olduğunca iş gücünü korumak olduğunu belirtti.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir