1. Anasayfa
  2. Haberler

Türk Hava Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Boeing ve GE ile Görüştü

Türk Hava Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Boeing ve GE ile Görüştü
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan 15. Türkiye Yatırım Konferansı’na Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat da katıldı.

Image

Toplantıda Amazon’dan GE Aerospace’e, Citi’den U.S. Exim’e, Walmart’tan JP Morgan’a, Goldman Sachs’tan Lockheed Martin’e kadar pek çok dev şirketin tepe yöneticileri yer aldı. Image

 

Toplantıda Türk Hava Yolları’nın Boeing’den alacağı 250 uçak da gündeme geldi. Siparişin 150-175 adedinin Boeing B737 MAX modelinden, geri kalan kısmının ise Dreamliner modellerinden oluşması planlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda uçak alımlarını işaret ederek, gecikme olmamasını istediği öğrenildi. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, uçakların motorlarının gelişinde aksama olduğunu ifade etti. GE ise motorların teslimiyle ilgili gecikmenin giderileceğini anlattı.

Image

Ahmet Bolat yaptığı paylaşımda ““İlk Ekmek” projemizin lansmanıyla başlayan New York programımızda Boeing ve General Electric yöneticilerini ofisimizde ağırladık. Boeing Global Başkanı Brendan Nelson ve GE Ticari Motorlar ve Hizmetleri CEO’su Russell Stokes’un da aralarında bulunduğu ekiple Türk Hava Yolları’nın bu markalarla olan uzun ilişkilerini, ABD’deki varlığımızı ve iş birliklerimizi konuştuk.

Image

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir