1. Anasayfa
  2. Haberler

Avrupa Havalimanlarında Sıvı Kısıtlaması Geri Döndü

Avrupa Havalimanlarında Sıvı Kısıtlaması Geri Döndü
0

Avrupa Birliği Komisyonu’nun kararı uyarınca bütün Avrupa havalimanlarında, el bagajlarında taşınabilecek sıvı miktarı yeniden 100 mililitre (ml) ile sınırlandı.

Yeni uygulama kapsamında 1 Eylül Pazar gününden itibaren AB ülkeleri ile İngiltere’deki havalimanlarında geçerli olacak. Bu kapsamda, ilgili havalimanlarında artık 100 ml’den fazla su, meşrubat, parfüm gibi sıvı içeren ambalajlar ile uçağa binilemeyecek.

BT X ışını teknolojisini kullanarak sıvı patlayıcıları tespit eden ve “C3 tarayıcı” olarak bilinen modern güvenlik cihazları nedeniyle, el bagajlarında sıvı miktarına sınırlama uygulanmıyordu.

AB Komisyonu’na göre, bu geçici bir tedbir ve herhangi bir tehdit nedeniyle alınmadı. AB kaynaklarına göre, el bagajında sıvı madde kısıtlaması, C3 tarayıcıların güvenilirliği ile ilgili şüpheler üzerine alındı.

Bu nedenle, şüphelerin çözülmesinden sonra yeniden C3 tarayıcıların kullanılacağı ve 100 ml sınırlamasının kaldırılacağı belirtiliyor.

2021 yılında söz konusu havalimanlarında CT tarayıcılar kurulmuştu ve güvenlik ekipleri onaylarsa 100 ml üzerindeki sıvıların geçişine izin veriliyordu. Böylelikle bu tolerans ortadan kaldırılmış oldu

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir