1. Anasayfa
  2. Türk Hava Yolları

THY Kabin Memurlarının Kanayan Yarası: Kısa Mesafe Uçuşlarda İkram

THY Kabin Memurlarının Kanayan Yarası: Kısa Mesafe Uçuşlarda İkram
0

[Fotoğrafta yer alan fikir en altta yer almaktadır]

Bilindiği üzere Türk Hava Yolları uçuşlarında ücretsiz olarak ikram verilmektedir. İkram su, bir sandviç ve bir içecekten oluşmaktadır. İçecek olarak da kahve, çay, ayran veya meyve suyu tercih etmek mümkün oluyor. Kabin memuru arkadaşlarımız ikram dağıtımına başlıyor ve her yolcuya sandviç ve su ikram edilip ardından da tercih ettiği içeceği soruluyor. İkram kısmı bittikten sonra da bu sefer bir tur boşların toplanması sağlanıyor. Ortalama 150 yolcu kapasiteli bir uçuşta bunun alacağı zamanı düşünelim. Uçak geniş gövde olduğu takdirde de yolcu sayısını 300 gibi düşünebiliriz. (Elbette kabin memuru sayısı da artıyor)

Şimdiyse dönelim uçuş sürelerine. Örneğin İstanbul’dan İzmir’e ortalama uçuş süresi 60 dakika. Kalkış ve inişlerde servis yapılamadığı da düşünürsek yaklaşık 20 dakika bir sürede tüm yolculara ikramların verilmiş, içeceklerin sorulmuş ve dağıtılmış ardında da boşların toplanmış olma gerekecek. Bunun özellikle geniş gövde uçaklarda mümkün olmadığını söyleyebiliriz. İkram sırası ilerlerken kokpit ekibinin iniş için alçalmaya başlıyoruz demesiyle beraber servis operasyonu birden durdurulmak zorunda kalıyor. Bir sandviç elbette dünyanın sonu/başı değil ancak önündeki yolcuya ikram gelirken bir başka yolcuya gelmemesi de aslında bir yandan yolcu memnuniyetsizliğine sebep oluyor.

Peki ne yapılabilir?

Yaptığımız araştırmalarda en çok zaman alan durumun içeceklerin sorulması ve verilmesinde yaşandığını öğrendik. Kısa mesafe uçuşlarda fotoğraftaki gibi sadece su+sandviç verilmesi sizce durumu çözer mi? Ne düşünüyorsunuz?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 148
    be_endim
    Beğendim
  • 8
    e_lendim
    Eğlendim
  • 19
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 32
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir