1. Anasayfa
  2. SHGM

Yeni Tavan Fiyat 4000TL (~120 USD)

Yeni Tavan Fiyat 4000TL (~120 USD)
0

Bilindiği üzere Türkiye’de iç hat bilet fiyatlarında tavan fiyat uygulaması bulunuyor. Kurala göre iç hat, ekonomi, direkt bir uçak biletinde talep edilecek ücret tavan sınır ile korunuyor. Bu uygulama ilk olarak 2013 yılında başladı ancak karmakarışık bir halde. Resmi bir karara dayanmayan bu uygulama Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü/SHGM’nin kontrolünde ve havayolları için bir nevi gönüllü bir uygulama.

 

1 Ağustos itibariyle tavan fiyatın 4000TL olacağı duyurulmuştu. Zamlanan tutarlara göre biletlerin %80’i için 2500TL, bu biletlerin satılması sonucunda kalan %20’lik kısım için ise 4000TL tavan fiyat uygulanacak. (Mevcut kural ise kapasitenin %80’i için 2000TL ve %20’i için 3250TL)

 

Peki SHGM tavan fiyat uygulamasını gerçekten kontrol ediyor mu edebiliyor mu? Bugüne kadar ceza kesildi mi?

Uçakların kapasitesi, kaç liradan bilet satıldığı gibi hususların denetlenmesinin SHGM tarafından yapıldığı belirtiliyor. SHGM tüm iç hat uçuşlarının kapasite bilgilerini, bilet satış durumunu ve bahsedilen %80 oran kuralına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor mu? Ediyorsa bugüne kadar bir ceza kesildi mi? Örneğin bir önceki tavan fiyat zamanı kuralı ihlal eden havayolları olmuştu, HavaSosyalMedya’dan haberini yapmıştık. SHGM bu havayollarına ceza verdi mi? Verdiyse bu cezalar hangi havayoluna ne kadar kesildi?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir