1. Anasayfa
  2. Pegasus

80. IATA AGM’de THY ve Pegasus çıkarması

80. IATA AGM’de THY ve Pegasus çıkarması
0

IATA’nin daveti ile HavaSosyalMedya olarak, IATA AGM Dubai’deyiz. 2-4 Haziran arasında seçkin davetlilerin yer aldığı bu özel etkinlikteki tüm gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden paylaşacağız.

Genel bilgi sahibi olmak için⬇️

IATA AGM (Annual General Meeting) nedir?

➡️IATA AGM, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) yıllık genel kurul toplantısıdır. Bu etkinlikte, havacılık sektöründeki en önemli konular, stratejiler ve yenilikler tartışılır. Havayolu şirketleri, havacılık endüstrisi profesyonelleri ve düzenleyici otoriteler bu toplantıda bir araya gelir. Toplantı, paneller, sunumlar ve ağ oluşturma etkinliklerini içerir ve sektörün geleceğine dair önemli kararlar alınır.

▶️2024 yılı IATA AGM, 2-4 Haziran tarihleri arasında Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek ve Emirates tarafından ev sahipliği yapılacak.

▶️2023 yılında IATA dönem başkanı Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane idi. Nane, bu görevi İstanbul’da düzenlenen 79. IATA AGM’ye kadar yürütmüştü. IATA’nın 2024 yılı dönem başkanı ise RwandAir CEO’su Yvonne Manzi Makolo olmuştu. Makolo, IATA’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen ilk kadın olma özelliğini taşımakta.

Dubai AGM’deyse IndiGo CEO’su Pieter Elbers, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralacak.

▶️Dünya havayollarının üst yöneticilerinin ve seçkin davetlilerinin yer aldığı etkinlikte Türk havacılık sektörü yöneticileri de çıkartma yapacak. Ülkemizden;

Pegasus YK Başkanı Mehmet T. Nane,

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk,

THY YK Başkanı Ahmet Bolat,

THY CEO’su Bilal Ekşi etkinlikte yer alacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir