Air Anka

Konuğumuz: Air Anka / Büyük Değişim Sonrası Gelişmeler ve Hedefler

Konuğumuz: Air Anka / Büyük Değişim Sonrası Gelişmeler ve Hedefler #HSMözel

Geçtiğimiz yıl HavaSosyalMedya haberlerimizde çalışanlarına ve müşterilerine dair olumsuz haberleriyle gündeme gelen Air Anka, büyük bir değişim sürecine girmişti. Havayolu, şu anda oldukça olumlu gelişmelerle yoluna devam ediyor. Havacılık sektörünün bilinen şirketlerinden Odin Aviation grubu tarafından satın alınan Air Anka’daki son durumu özel bilgilerle konuşalım.

Air Anka’nın şu anda toplam üç uçağı bulunuyor ve hepsi Airbus A330 tipi. Uçaklardan biri Air Anka’nın öz malı iken, diğer iki A330, Miami merkezli bir şirketten kiralık olarak filoda yer alıyor.

Bu üç Airbus A330’dan ikisi, Suudi Arabistan bayrak taşıyıcı havayolu Saudia Airlines’ın düşük maliyetli havayolu şirketi Flyadeal’a wet-lease şeklinde kiralandı. Bu iki uçağın kabin ve kokpit ekibi Air Anka’nın kendi çalışanlarından oluşuyor ve uçaklar 12 Temmuz’a kadar Flyadeal adına uçuş yapacak. Bilindiği üzere bu süreçte uçaklar Flyadeal renklerine boyanmış ve bu işlemin gerekli olup olmadığı akıllarda soru işareti bırakmıştı. Boyama işleminin Airbus ve teknik birimlerin uygunluk verdiği materyallerle (sticker) ile yapıldığı ve tekrar Air Anka kaplamasına geçiş için birkaç saatlik bir çalışmanın yeterli olacağı belirtilidi. Son uçak ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre operasyonlarında hacıların taşınmasınma kullanılıyor.

Uçaklar 12 Temmuz’da Antalya’ya dönecek. Air Anka’nın genel merkezi İstanbul’da, uçuş operasyon merkezi ise Antalya Havalimanı’nda bulunuyor. 12 Temmuz itibarıyla uçaklar Antalya’ya dönecek ve buradan Avrupa’ya charter (tarifesiz) uçuşlara başlayacak. Diğer Antalya merkezli havayollarının sorun yaşadığı Rus şehri Kaliningrad’a dair şirket, sıkıntılı duruma düşmemek adına hiçbir şekilde uçuş planlamadığını ve talepleri de reddettiğini ifade etti. Avrupa charter uçuşlarında Temmuz ayı için %80 üzerinde doluluk oranı bulunuyor ve bu uçuşlar 6 Kasım’a kadar sürecek. 6 Kasım sonrası için de planlamalar söz konusu ve buna dair detayları ilerleyen zamanlarda paylaşacağız.

Şirketin hedefinde 6-7 uçaklık bir filo bulunuyor ve önümüzdeki yıl iki Airbus A321 tipi uçağın filoya eklenmesi planlanıyor. Sektörde yaşanan motor sorunları ve uçak eksikliği, yeni uçak alımlarında Air Anka’yı da etkiliyor.

Air Anka, 150 kabin memuru, 32 pilot, teknik ve genel müdürlük birimlerinden oluşan yaklaşık 250 çalışanıyla hizmet veriyor.

Emniyetli uçuşlar dileriz.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu